2015 Ford Escape NAV system installation problems

Any issues related to FORScan application
Amazonia
Posts: 16
Joined: Tue Apr 30, 2019 9:11 pm
Vehicle: Ford Escape, 4-Cyl, EcoBoost, 1.6T, 2015

Re: 2015 Ford Escape NAV system installation problems

Post by Amazonia » Wed May 15, 2019 8:29 pm

ok I downloaded that file, inserted it and it started to run, then this error.
20190515_124109 (edited-Pixlr).jpg
20190515_124109 (edited-Pixlr).jpg (59.45 KiB) Viewed 39 times
I confirmed that it still says 3.08.So I tried a NaviUpdate_5.676.zip file (also for 3.08 and had all the same files but with the nav patch.png with it I did notput anything but the Syncmyride folder and the auto install). It ran and kept updating the system. When it finished I tried the sd card still says Navigation SD card fault.
I still don't show anywhere where it is showing a line with navigation version 5.67.6 . I don't have a line showing navigation under settings-help-system information. But I do have the license line.

So Do we think it something else I have missed, or my card? If I had the navigation version line showing I would say my card. But I think it is something else.

Amazonia
Posts: 16
Joined: Tue Apr 30, 2019 9:11 pm
Vehicle: Ford Escape, 4-Cyl, EcoBoost, 1.6T, 2015

Re: 2015 Ford Escape NAV system installation problems

Post by Amazonia » Wed May 15, 2019 11:40 pm

This is where I am not seeing anything on it for navigation or maps
2019-05-15 10.48.31 (edited-Pixlr) (edited-Pixlr).jpg
2019-05-15 10.48.31 (edited-Pixlr) (edited-Pixlr).jpg (96.58 KiB) Viewed 32 times
I have also run Gen2v38build15128updatepackageNARev2.zip - and it says this was already updated.

Should I try to update to 3.10 and run that nav file?

lenko
Posts: 146
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: 2015 Ford Escape NAV system installation problems

Post by lenko » Thu May 16, 2019 3:57 am

Won't hurt, now that you know how to go back and forth.

Amazonia
Posts: 16
Joined: Tue Apr 30, 2019 9:11 pm
Vehicle: Ford Escape, 4-Cyl, EcoBoost, 1.6T, 2015

Re: 2015 Ford Escape NAV system installation problems

Post by Amazonia » Fri May 17, 2019 5:08 pm

Upgraded to 3.10, license showing, no map or nav info on the system information page. And the crap A10 card vanished from my car. lol even my car didn't like it. Waiting for the new card from Amazon that will arrive tomorrow. I would like to know if anyone else didn't have the map information not show until they put in the map car?

lenko
Posts: 146
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: 2015 Ford Escape NAV system installation problems

Post by lenko » Sun May 19, 2019 4:01 pm

It has to show the version of the map card - mine, an A7 shows "Map Database version: A7", when the card is inserted. Hope you are not getting the new card from the same source.

Post Reply