SCCM not showing

Any issues related to FORScan application
Post Reply
valkman
Posts: 4
Joined: Tue May 15, 2018 8:51 pm
Vehicle: 2013 Ford Focus ST

SCCM not showing

Post by valkman » Fri Jun 29, 2018 12:31 pm

hey guys.
I have been looking for an answer for this for the last 4 days, but I cant find any
I have a 2013 ford focus ST, and I want to be change the number of the turn signals flashing when "tapping" the turn signal lever.

I was able to find out that it can be changed under the SCCM (stearing column control module) option
but for the life of me, when I connect to forscan (lastest version) with the MS/HS ELM connector, that module does not show up at all in the list

I tried different usb ports, nothing, disconnect and reconnect, nothing, reboot the laptop, nothing

so I am sure there is a way to get that SCCM to show up

any help is greatly appreciated

thanks

JboyJohnny
Posts: 2
Joined: Tue Jun 26, 2018 9:07 pm
Vehicle: F150,5.0,2015

Re: SCCM not showing

Post by JboyJohnny » Wed Jul 04, 2018 6:42 pm

2015 5.0 XLT Sync 2

Im having the same issue.

Does anyone have any ideas?

JboyJohnny
Posts: 2
Joined: Tue Jun 26, 2018 9:07 pm
Vehicle: F150,5.0,2015

Re: SCCM not showing

Post by JboyJohnny » Wed Jul 04, 2018 7:39 pm

Ok so I figured it out.

I hope your adapter has the MS/HS switch, if not this is probably of no value to you.

Go into forscan.
Go to settings and make sure under ELM327 specific that the HS/MS switch option is selected.

Also if it asks you to load your profile select no.


I could type a million words explaining how to do it but if you watch the first 3 mins of this video youll see exactly what to do to make all those modules appear.

https://www.youtube.com/watch?v=IhhF7iNAEAg

I hope this helps!

valkman
Posts: 4
Joined: Tue May 15, 2018 8:51 pm
Vehicle: 2013 Ford Focus ST

Re: SCCM not showing

Post by valkman » Mon Jul 09, 2018 4:48 pm

not showing still
enabled hs/ms under connection (not auto)
not showing sccm

something is blocking this module form showing. If I can just know what it is.
I know its not a setting setting in forscan, otherwise it would have showed by now

I have been trying this for a whole week now, and nothing..

anyone came across this and fixed it?

thanks

denbo
Posts: 206
Joined: Mon Feb 06, 2017 3:00 pm
Vehicle: ford focus 16 zetec

Re: SCCM not showing

Post by denbo » Mon Jul 09, 2018 6:35 pm

Has it actually got one?

valkman
Posts: 4
Joined: Tue May 15, 2018 8:51 pm
Vehicle: 2013 Ford Focus ST

Re: SCCM not showing

Post by valkman » Wed Jul 11, 2018 8:05 pm

i am wondering the same...
i mean there has to be a way to change the number of blinks when you tap the turn signal lever.

if sccm is not there, how else to change the number? for a 2013 focus st?

Post Reply