2009 crown Vic P71 spreadsheet

Car configuration discussions and experience sharing
Post Reply
dw2455
Posts: 4
Joined: Tue May 08, 2018 11:42 pm
Vehicle: 2009 Ford crown Vic 4.6L

2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by dw2455 » Sun May 27, 2018 12:01 am

Can someone tell me where to find a spreadsheet for 09 crown Vic? Thanks

ThatOneDude
Posts: 162
Joined: Fri Jul 07, 2017 12:46 pm
Vehicle: 2012 Ford Expedition 5.4L 3V 4WD

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by ThatOneDude » Mon May 28, 2018 4:15 am

There isn't one that I'm aware of yet. Feel free to ask specifically what you are looking for, and someone will reply if they've found it or know it isn't possible.
1996 Lincoln Town Car (For Sale)
2003 Ford Crown Victoria Police Interceptor (For Sale)
2007 Ford F-150 SuperCab 5.4L 3V 4WD
2011 Ford Crown Victoria Police Interceptor (For Sale)
2012 Ford Expedition 5.4L 3V 4WD

dw2455
Posts: 4
Joined: Tue May 08, 2018 11:42 pm
Vehicle: 2009 Ford crown Vic 4.6L

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by dw2455 » Mon May 28, 2018 8:34 pm

Thanks for the reply, I wasn't looking for any one thing, I just looking for a spreadsheet with all the modules and values so I could see what was available.

dw2455
Posts: 4
Joined: Tue May 08, 2018 11:42 pm
Vehicle: 2009 Ford crown Vic 4.6L

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by dw2455 » Tue Jun 05, 2018 1:33 pm

Does anyone have a list of any changes that can be made on a 09 crown Vic?

ThatOneDude
Posts: 162
Joined: Fri Jul 07, 2017 12:46 pm
Vehicle: 2012 Ford Expedition 5.4L 3V 4WD

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by ThatOneDude » Sat Jun 09, 2018 6:06 am

Here's a spreadsheet that Todd Ector was working on. I can't guarantee the accuracy of this information, and it does not include my remote keyless entry information either. If you want that information, you can find it at this link.
1996 Lincoln Town Car (For Sale)
2003 Ford Crown Victoria Police Interceptor (For Sale)
2007 Ford F-150 SuperCab 5.4L 3V 4WD
2011 Ford Crown Victoria Police Interceptor (For Sale)
2012 Ford Expedition 5.4L 3V 4WD

Todd Ector
Posts: 98
Joined: Mon May 18, 2015 1:33 pm
Vehicle: 2004 F150 XLT , 5.4 3v sohc 300hp
Location: Elbow, Saskatchewan, Canada

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by Todd Ector » Sun Jun 24, 2018 10:37 pm

Sorry but life seems to keeping me busy as of late, I have updated the Google Doc version to reflect the keyless entry setting now.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Any and all input is appreciated. :D

Willington420
Posts: 1
Joined: Thu Oct 25, 2018 7:06 pm
Vehicle: 2011 Ford Crown Victoria Police Interceptor

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by Willington420 » Fri Jan 11, 2019 4:41 pm

Position 9 on the instrument cluster in your spreadsheet is for TPMS.

Armyalton
Posts: 1
Joined: Fri Mar 20, 2020 3:30 am
Vehicle: 2011 Crown Victoria

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by Armyalton » Fri Mar 27, 2020 2:33 am

the spreadsheet mentions compass could i make it work on a 2011 CVPI??

Todd Ector
Posts: 98
Joined: Mon May 18, 2015 1:33 pm
Vehicle: 2004 F150 XLT , 5.4 3v sohc 300hp
Location: Elbow, Saskatchewan, Canada

Re: 2009 crown Vic P71 spreadsheet

Post by Todd Ector » Sat Mar 28, 2020 8:30 pm

In response to Armyalton you could electrically "flip the switch" for the in dash compass but you would have to add the factory compass module (mounted behind the review mirror on the cars factory equipped) and it's associated wiring. Once you've done that though I suspect the P71-P7B cluster wouldn't be able to display the information.

Higher level Crown Victoria's and Grand Marquis's didn't switch to the in cluster compass until 2009 as far as I can tell and only then optionally on those with the high level clusters, the ones with the larger multi-functional center display with the pictograph warnings.

Must admit I never tried programming my spare P7B cluster that way so I don't know if it could display the information, I know some of the Ford Trucks did this by displaying it at the right side of the odometer section but I believe that it must be in the firmware first before the option would become available.

Post Reply