UNKNOWN Problem

Any issues related to FORScan application
Post Reply
Rob3076
Posts: 7
Joined: Sat Jul 29, 2017 5:22 pm
Vehicle: Ford f150 2017 v-8

UNKNOWN Problem

Post by Rob3076 » Fri Nov 24, 2017 4:59 pm

Have OBD innovations adapter, blutooth with switch. Newly installed forscan. When finding moduels it gets to the TCCM. I get an error that it cant read it. After couple minutes It says, ELM not connected. I never had this problem before, it always worked fine. Anyone else have this problem, an found a solution for it?

2017 f150

brianpaulrue
Posts: 10
Joined: Fri May 15, 2020 2:30 pm
Vehicle: 2018 Ford F-150 5.0 V8

Re: UNKNOWN Problem

Post by brianpaulrue » Fri May 22, 2020 1:24 am

No, but I am experiencing a very similar issue.

2018 F150
FORScan v2.3.33 beta
Windows XP
USB connected ODBLink EX

Unable to read the TCCM so I can back it up.

User avatar
fordsmax471
Posts: 469
Joined: Mon Aug 07, 2017 5:29 pm
Vehicle: Ford S-Max 2.0 TDCi 2017 PowerShift

Re: UNKNOWN Problem

Post by fordsmax471 » Fri May 22, 2020 5:29 am

check
:arrow: OBD adapter baud rate 38400bps
:arrow: Windows "FTDI" driver settings: latency timer (msec) "1"
:arrow: FORScan connection type "FTDI"
:arrow: all other settings "AUTO"
:arrow: ticked the "Auto -increase"
:arrow: ticked the "Debug mode"
:arrow: creating a new car profile
FORScan v2.4.0/Els27 v4/Elitebook 840 G6/Win10 Pro

brianpaulrue
Posts: 10
Joined: Fri May 15, 2020 2:30 pm
Vehicle: 2018 Ford F-150 5.0 V8

Re: UNKNOWN Problem

Post by brianpaulrue » Sun May 24, 2020 12:04 am

Yep, all those items I covered and had correct.

I just heard back from support...turns out that my specific TCCM doesn't have any configuration to it, ie. it's an empty module. Defined, but nothing configurable.

Post Reply