ford fiesta 1.5tdci 2013 (stuck on km rather than mph)

Share your FORScan experience with other users
Post Reply
promo7uk
Posts: 30
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:22 pm
Vehicle: ford fiesta mk8

ford fiesta 1.5tdci 2013 (stuck on km rather than mph)

Post by promo7uk » Mon Apr 15, 2019 2:10 pm

hi right ive retro swopped my mono screen and old cd unit for sync 1.0 got all sat nav working, swopped it over wired up voice to work,
added GPS aerial. also added cd unit. opened up forscan , added reverse camera, to system, got it all working bought tail gate camera that fits into fiesta number plate light. wired it all to reverse light used wireless senders rather than use cable to front of unit, saves time and ripping half the fiesta to bits.. got that all wired in and working, and set to new 4" screen version, also changed sat nav audio to english, and england on speech then also activated rear camera , and got all that to work also added steering buttons activated them, so sync voice would work, then set clocks to mph ,, as it was already set to mph in first place. pressed save to ecu.. wallah. did all that checked all data after backing up old config in engineers menu,,

STILL SET TO KM,, I NEED MPH.. dash mpg shows as km. millage shows as km ,, trip shows as km.. even sat nav shows in km,

now ive gone into display settings and tried to change using arrows from KM with a dot to press up to MPH and if i click up and ok, nothing happens,,
is there a way to change it back to MPH.. has anyone got it to work if so would appreciate any help.. its taken me near on 2 years so far,,
added lots of extras, folding mirrors , dimming rear mirror , auto lights , auto wipers and at minute next thing is climate controller,, this forscan roxx,
IM STARTING TO GET USED TO IT NOW, thanks team forscan

typhoonf2
Posts: 4
Joined: Sun Oct 15, 2017 2:42 pm
Vehicle: ford focus 1.6 tdci 2013

Re: ford fiesta 1.5tdci 2013 (stuck on km rather than mph)

Post by typhoonf2 » Mon Apr 15, 2019 7:49 pm

you need to change the screen size to mfd5 then you can turn the settings back to miles and mph.

promo7uk
Posts: 30
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:22 pm
Vehicle: ford fiesta mk8

Re: ford fiesta 1.5tdci 2013 (stuck on km rather than mph)

Post by promo7uk » Tue Apr 16, 2019 9:43 am

typhoonf2 wrote:
Mon Apr 15, 2019 7:49 pm
you need to change the screen size to mfd5 then you can turn the settings back to miles and mph.
hi mate il give it ago later., cheers.. im off work today, so cheers mate, its sync mono to sync 1.0 colour, so mfd5 yea, ive changed it to 4" and works, but cant change to mph

promo7uk
Posts: 30
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:22 pm
Vehicle: ford fiesta mk8

Re: ford fiesta 1.5tdci 2013 (stuck on km rather than mph)

Post by promo7uk » Tue Apr 16, 2019 11:42 am

I CAN CONFIRM IT WORKED, MFD 5" WORKED SPOT ON, auto went back to MPH..great stuff. also added DAB RADIO. whoop.. reverse camera now works spot on,, cheers mate, appreciated, its nice when you get people on a forum get together to get stuff working right thankyou, :lol:

typhoonf2
Posts: 4
Joined: Sun Oct 15, 2017 2:42 pm
Vehicle: ford focus 1.6 tdci 2013

Re: ford fiesta 1.5tdci 2013 (stuck on km rather than mph)

Post by typhoonf2 » Tue Apr 16, 2019 11:46 am

Glad you have sorted it. the sat nav screen is 5 inch thats why it wouldnt work on the 4 inch screen setting.

promo7uk
Posts: 30
Joined: Sat Apr 07, 2018 12:22 pm
Vehicle: ford fiesta mk8

Re: ford fiesta 1.5tdci 2013 (stuck on km rather than mph)

Post by promo7uk » Tue Apr 16, 2019 9:52 pm

typhoonf2 wrote:
Tue Apr 16, 2019 11:46 am
Glad you have sorted it. the sat nav screen is 5 inch thats why it wouldnt work on the 4 inch screen setting.
typhoon thanks man appreciated,! i can now move onto another forscan mod now, cheers

Post Reply