navigation

Car configuration discussions and experience sharing
twisterrescue
Posts: 195
Joined: Sun Dec 03, 2017 3:04 am
Vehicle: 2003escapeltd
Location: eastern pennsylvania

Re: navigation

Post by twisterrescue » Thu Sep 27, 2018 2:56 am

WOW that is a little over my head .what are you doing are you unzipping sync 3.10 and deleting a part of it then putting in part of sync 3.08 in its place then doing the update?

lenko
Posts: 219
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: navigation

Post by lenko » Thu Oct 04, 2018 2:32 pm

twisterrescue wrote:
Thu Sep 27, 2018 2:56 am
WOW that is a little over my head .what are you doing are you unzipping sync 3.10 and deleting a part of it then putting in part of sync 3.08 in its place then doing the update?
It's been a while. The file shown here is what overwrites 3.10 and installs 3.8. Then if you still have 3.10 it will install back to 3.10. I had inadvertently in my haste put the EU 3.10 in. I'm in NA and it didn't work as a NA file should. I obtained the install file and was able to go back. Then when the NA 310 became avaiable I installed that.
You could probably do what you say as long as it's exactly as I posted. I found that if a file is wrong it simply won't go in and not affect your present version.

twisterrescue
Posts: 195
Joined: Sun Dec 03, 2017 3:04 am
Vehicle: 2003escapeltd
Location: eastern pennsylvania

Re: navigation

Post by twisterrescue » Sat Oct 06, 2018 4:35 am

can you post a link to the sync 3.10 to 3.08 fix .your reply mentions a file but no link .is there any gain to 3.10 vs 3.08 ?

lenko
Posts: 219
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: navigation

Post by lenko » Sun Oct 07, 2018 3:56 pm

twisterrescue wrote:
Sat Oct 06, 2018 4:35 am
can you post a link to the sync 3.10 to 3.08 fix .your reply mentions a file but no link .is there any gain to 3.10 vs 3.08 ?
Go to post 822 here. Not sure of gain other than newer.
https://forum.xda-developers.com/window ... st71147510

lenko
Posts: 219
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: navigation

Post by lenko » Sun Oct 07, 2018 3:57 pm

lenko wrote:
Sun Oct 07, 2018 3:56 pm
twisterrescue wrote:
Sat Oct 06, 2018 4:35 am
can you post a link to the sync 3.10 to 3.08 fix .your reply mentions a file but no link .is there any gain to 3.10 vs 3.08 ?
Go to post 822 here. Not sure of gain other than newer.
https://forum.xda-developers.com/window ... st71147510
That should have shown post 811. (hit wrong keys)
Last edited by lenko on Sat Apr 27, 2019 3:31 pm, edited 1 time in total.

lenko
Posts: 219
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: navigation

Post by lenko » Sun Oct 07, 2018 6:09 pm

Can't spell today. That "should" not "show".

sloryd66
Posts: 9
Joined: Sun Sep 30, 2018 11:05 pm
Vehicle: 2012 Ford Edge Limited

Re: navigation

Post by sloryd66 » Mon Oct 08, 2018 2:05 pm

For what it's worth, I successfully installed Navi on my wifes 12 Edge Friday night running 3.10 and using an eBay A9 card....Navipatch worked on that. The only thing that I haven't gotten around to doing is fixing the IPC to say Navigation instead of Compass....once navi is running however, it changes to Directions on the IPC. Not sure if that's normal. For now, I can live with it since it's almost irrevalant. During the route, going into the "directions" menu on the IPC with the steering wheel buttons changes the right side instrument cluster display to turn by turn prompts. That's good enough for her ;)

Cboschele5
Posts: 2
Joined: Sun Nov 11, 2018 3:05 pm
Vehicle: F-150,2.7,supercrew,2015

Re: navigation

Post by Cboschele5 » Mon Nov 12, 2018 12:13 am

I need some help, I have written in the 04 instead of 00 on my 15 f-150 with sync 2 but the navigation never loads when it reboots it still says information. Am I having to go back to 3.08 if I’m on 3.10?

jacabgo
Posts: 11
Joined: Sat Oct 28, 2017 5:01 pm
Vehicle: Focus 2015, 1.5 Ecoobost 150hp, 2016r
Location: Szczecin

Re: navigation

Post by jacabgo » Mon Nov 12, 2018 9:21 am

you have to go back to version 3.7 and then install versions 3.8 or 3.10 with navigation. Your version 3.10 does not support navigation although the number has the same
greetings

Cboschele5
Posts: 2
Joined: Sun Nov 11, 2018 3:05 pm
Vehicle: F-150,2.7,supercrew,2015

Re: navigation

Post by Cboschele5 » Mon Nov 12, 2018 6:51 pm

worked awesome after I got it back to 3.08 thanks for the help!
Last edited by Cboschele5 on Tue Nov 13, 2018 2:21 am, edited 1 time in total.

Post Reply