Changing default Speedo to MPH from KMH

Share your FORScan experience with other users
ericleem
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 10:42 pm
Vehicle: F150, 3.5, 2015

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by ericleem » Fri Nov 30, 2018 9:29 pm

Doesnt seem to have change the default on the digital speedo. It still defaults to KMH when you crank the truck.

lenko
Posts: 228
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by lenko » Sat Dec 01, 2018 9:09 pm

ericleem wrote:
Fri Nov 30, 2018 9:29 pm
Doesnt seem to have change the default on the digital speedo. It still defaults to KMH when you crank the truck.
Obviously the reset doesn't work for the Kph change. It's the same on my 2015 Lincoln Mkc. I added the digital speedo but it only reads in Kph whether I set it Kph or Mph. It changes the designation to Mph but shows kilometers in speed. There has to be some other change to be made by Forscan - which we haven't determined where.

moretools
Posts: 1
Joined: Sun Jul 22, 2018 11:45 pm
Vehicle: F150, Ecoboost 3.5l, 2015

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by moretools » Tue Dec 04, 2018 6:00 pm

lenko, you wrote "After you make the change and hit write. Once that's finished go to the top and click on the relearn configuration and programming ". After I make the change and hit write, Forscan generates a pop-up directing me to cycle the ignition. Did you do the relearn before cycling the ignition?

lenko
Posts: 228
Joined: Sat Dec 24, 2016 6:40 pm
Vehicle: 2015 Lincoln MKC, 2.0 Ecoboost

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by lenko » Wed Dec 19, 2018 8:14 pm

Cycle the ignition and then do the relearn.

bradenkeith
Posts: 2
Joined: Thu Feb 21, 2019 4:44 am
Vehicle: F150 v8 2015

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by bradenkeith » Thu Feb 21, 2019 3:46 pm

Any update as to if relearning fixed the problem once and for all?

ericleem
Posts: 9
Joined: Thu Sep 06, 2018 10:42 pm
Vehicle: F150, 3.5, 2015

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by ericleem » Thu Feb 21, 2019 3:59 pm

No it didn’t work for me.

Logan941
Posts: 1
Joined: Sat Jan 19, 2019 4:36 pm
Vehicle: F150, 5.0 v8, 2015

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by Logan941 » Fri Feb 22, 2019 2:15 am

I just tried it tonight on my Canada 2015 f150 and didn't work either

bradenkeith
Posts: 2
Joined: Thu Feb 21, 2019 4:44 am
Vehicle: F150 v8 2015

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by bradenkeith » Sat Feb 23, 2019 3:11 pm

Bummer. Thanks for the follow up.

mikeimus41
Posts: 1
Joined: Mon Jan 28, 2019 11:08 pm
Vehicle: 2015 f150 3.5 ecoboost xlt supercrew

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by mikeimus41 » Sun Feb 24, 2019 1:42 am

Anyone have any more information, trying to get this changed on my 2015 as well. Any help would be greatly appreciated.

Cmadd78
Posts: 1
Joined: Mon Mar 04, 2019 7:55 pm
Vehicle: F-150 Lariat, 5.0 V8, 2015

Re: Changing default Speedo to MPH from KMH

Post by Cmadd78 » Tue Mar 19, 2019 9:11 pm

I’m scratching my head as well. 2015 F150 from Canada....would love to find a solution to get the digital speedo to default to mph. From what I have read and researched so far, it’s looking like the eeprom for the instrument cluster needs to be reprogrammed and this apparently cannot be done from FORScan.

Post Reply