Mazda 3 2004 IMMO Problem

Share your FORScan experience with other users
Post Reply
Breex
Posts: 16
Joined: Wed Dec 31, 2014 12:22 pm
Vehicle: Ford Focus 1.6

Mazda 3 2004 IMMO Problem

Post by Breex »

Hi!

We have a Mazda 3 2004 1,4 and we have problem with IMMO. The car in cold weather (under 10°C) do not start.
Immo flashes in cluster 23 fault code and there is B2139 fault code. The problem is there only circa under 10°C, above 10°C the car can start.
Often after 10-20 min fan working the car can start.

Can anyone help me?

Thanks! :roll:
Andyfocus
Posts: 678
Joined: Sun Sep 16, 2018 1:35 pm
Vehicle: ford focus 1.0 ecoboost (100ps) 2017

Re: Mazda 3 2004 IMMO Problem

Post by Andyfocus »

you may want to have the battery tested as it sounds like its on the way out.
i am the same as you just a forscan user still learning .
The search function is there for a reason use it.
no you can no longer pm me with your 1 or 0 posts so dont try.
Breex
Posts: 16
Joined: Wed Dec 31, 2014 12:22 pm
Vehicle: Ford Focus 1.6

Re: Mazda 3 2004 IMMO Problem

Post by Breex »

The car got new battery, the situation is the same...
Andyfocus
Posts: 678
Joined: Sun Sep 16, 2018 1:35 pm
Vehicle: ford focus 1.0 ecoboost (100ps) 2017

Re: Mazda 3 2004 IMMO Problem

Post by Andyfocus »

have you carried out any work on the car recently ? .
the code you give suggests either a new pcm has been fitted or their is a bad connection somewhere.
i am the same as you just a forscan user still learning .
The search function is there for a reason use it.
no you can no longer pm me with your 1 or 0 posts so dont try.
Breex
Posts: 16
Joined: Wed Dec 31, 2014 12:22 pm
Vehicle: Ford Focus 1.6

Re: Mazda 3 2004 IMMO Problem

Post by Breex »

No, the car above 10-15°C always can start! The problem exists only in cold weather!
Andyfocus
Posts: 678
Joined: Sun Sep 16, 2018 1:35 pm
Vehicle: ford focus 1.0 ecoboost (100ps) 2017

Re: Mazda 3 2004 IMMO Problem

Post by Andyfocus »

23 Codes from the instrument cluster and powertrain control module (PCM) do not agree.

could be a bad pcm or instrument cluster that seems to be effected by temperture , possible a bad solder joint in IPC or PCM .
i am the same as you just a forscan user still learning .
The search function is there for a reason use it.
no you can no longer pm me with your 1 or 0 posts so dont try.
Breex
Posts: 16
Joined: Wed Dec 31, 2014 12:22 pm
Vehicle: Ford Focus 1.6

Re: Mazda 3 2004 IMMO Problem

Post by Breex »

Yess, if we heat the ecu, then the car will start.

THX all! :)
Post Reply