Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Discussion about adapters and connections - usage, problems, solutions
mischasworld

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by mischasworld »

dertrance wrote:Hi everyone!

@ForScan, I changed the timeout setting only, and applied. After that I remember I clicked on Advanced Settings to see others options, but it didnt open the page, that's when I realized I got disconnected. Now it does not show any SSID to connect to... so I'm locked outside :oops:
I cracked open the thingy and found out it uses Ralink RT5350F chip... I googled and found some datasheet files about it, but it's too hassle to access it, so I gave up... Maybe I buy another one...
Hello everyone,

I recently purchased a vgate wifi, the performance fix worked great! Unfortunately I changed the wifi encryption to wep. Now I can't connect to my dongle anymore.
So my recommendation is: Do only the performance fix and be happy!

Thanks for your hard work!
MaXyM

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by MaXyM »

hello
I recently bought VGate iCar3. I tried to access AP configuration page entering admin/admn credentials. After that I got: 404 error (no page found). I cannot even open login page again.
Does it mean access to configuration is blocked?

with regards
FORScan
Site Admin
Posts: 2768
Joined: Fri Jun 13, 2014 2:21 am

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by FORScan »

If you disconnect and connect the adapter, and try again, does it show login page again?
MaXyM

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by MaXyM »

Yes. It does.
william
Posts: 110
Joined: Fri Jun 20, 2014 7:41 am

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by william »

when i got my icar2 i tried to access the page and failed, i contacted the seller and he said it was not possible to access.
08 mk4 mondeo 2.0 140 bhp
FORScan
Site Admin
Posts: 2768
Joined: Fri Jun 13, 2014 2:21 am

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by FORScan »

MaXyM wrote:Yes. It does.
It means the Web service is available, but the page is deleted or renamed. You may try to call some pages like index.htm, login.htm, admin.htm and so on, although there is no much chance it will work.

No idea why the adapter developers close access to the control panel, it doesn't seem reasonable.
ViRuS2k

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by ViRuS2k »

FORScan wrote:
MaXyM wrote:Yes. It does.
It means the Web service is available, but the page is deleted or renamed. You may try to call some pages like index.htm, login.htm, admin.htm and so on, although there is no much chance it will work.

No idea why the adapter developers close access to the control panel, it doesn't seem reasonable.
for WPA2 without webinterface:
http://www.v2kn.com/2016/04/obd2-wifi-a ... absichern/
FORScan
Site Admin
Posts: 2768
Joined: Fri Jun 13, 2014 2:21 am

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by FORScan »

ViRuS2k wrote: for WPA2 without webinterface:
http://www.v2kn.com/2016/04/obd2-wifi-a ... absichern/
Thanks for the link, so users with WiFi iCar/V-Link may try this credentials to access control panel:

URL: http://192.168.0.10/iweb.html
User: admin
Password: admin
wh-7
Posts: 2
Joined: Mon Oct 31, 2016 5:01 am
Vehicle: Ford F250 King Ranch

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by wh-7 »

I have the china ELM, just got it a couple of days ago from Amazon.
When I web in to the device I get a blank screen. Doesn't prompt for user or password. Connects but blank.
Anyone else encounter this issue?
wh-7
Posts: 2
Joined: Mon Oct 31, 2016 5:01 am
Vehicle: Ford F250 King Ranch

Re: Performance fix of china ELM327 WiFi adapter

Post by wh-7 »

Never mind, I read through all the posts and see that I just bought a POS. :(
Post Reply