Page 4 of 11

Re: navigation

Posted: Fri Feb 15, 2019 3:30 pm
by SpookiestCrayon
sloryd66 wrote:
Mon Oct 08, 2018 2:05 pm
For what it's worth, I successfully installed Navi on my wifes 12 Edge Friday night running 3.10 and using an eBay A9 card....Navipatch worked on that. The only thing that I haven't gotten around to doing is fixing the IPC to say Navigation instead of Compass....once navi is running however, it changes to Directions on the IPC. Not sure if that's normal. For now, I can live with it since it's almost irrevalant. During the route, going into the "directions" menu on the IPC with the steering wheel buttons changes the right side instrument cluster display to turn by turn prompts. That's good enough for her ;)
Does anybody know the code i need to change in order to activer this on my dashboard? have been looking arround to do this but cannot locate it anywhere

Re: navigation

Posted: Sun Feb 17, 2019 1:54 pm
by Ju2a
Uldlose wrote:
Fri Jan 04, 2019 6:18 pm
okay I followed all the steps listed above. Master Reset performed it says insert nav card. I do and nothing happens. touch the navigation quadrant it beeps and registers the press and nothing. I'm using ford original A4 card that came with my explorer. Any Ideas? I was already updated to 3.10 prior to this and my nav was already enabled in in the APIM during the update. I did try to install the AG files but it prompted me that i was either out of room or the files where not compatible. Do I have to downgrade to 3.08 and then reloaded 3.10 with nav off in the APIM and install the AG files then enable and install nav patch?

2014 Escape Titanium
I have this same exact problem on my wifes 2016 Grand C-max. I have the F5 maps sd-card that works ok on my Escape (sync not updated since 2014).

Any hints?

Re: navigation

Posted: Sun Feb 17, 2019 3:07 pm
by Whip812
Just bought a 2015 escape titanium has Sync 2 version 3.10 did all the APIM stuff. Loaded a version of Nav update from DIY Reid. It stop loading 3/4 of the way through say bad file. Loaded png file and unlocked it did a master Reset Have the small Compass and its asking me to insert Nav card A9 which I bought from amazon. Inserted and it does not read. I think I'm almost there but EA5T-14657-AG is not clear to me unzipping. I unzip the program and get DATA., Install.lst.,but it still has that CAB file Zipped I think that's the problem, what am I doing wrong?

Re: navigation

Posted: Sun Feb 17, 2019 3:24 pm
by Whip812
Just bought a 2015 escape titanium has Sync 2 version 3.10 did all the APIM stuff. Loaded a version of Nav update from DIY Reid. It stop loading 3/4 of the way through say bad file. Loaded png file and unlocked it did a master Reset Have the small Compass and its asking me to insert Nav card A9 which I bought from amazon. Inserted and it does not read. I think I'm almost there but EA5T-14657-AG is not clear to me unzipping. I unzip the program and get DATA., Install.lst.,but it still has that CAB file Zipped I think that's the problem, what am I doing wrong?

Re: navigation

Posted: Sun Feb 17, 2019 3:59 pm
by lenko
Try Riochim's AF/AG file from the first post on this: https://forum.xda-developers.com/showpo ... tcount=937
Extract the file to a USB stick and put it in your car.

Re: navigation

Posted: Sun Feb 17, 2019 6:48 pm
by Whip812
Tried that keeps on saying check that your file is in the root of device? but it is

Re: navigation

Posted: Sun Feb 17, 2019 10:40 pm
by lenko
Does your install file look like this:

;+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!
; !
; Installation Directive File !
; !
; USB Installation !
; !
; Microsoft Auto !
; !
;+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!

[SYNCGen2_3.10.16180]
Open1 = SyncMyRide\EA5T-14F657-AG.ZIP
Options = AutoInstall,RenameLst

Re: navigation

Posted: Sun Feb 17, 2019 10:45 pm
by lenko
here's another:

;+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!
; !
; Installation Directive File !
; !
; USB Installation !
; !
; Microsoft Auto !
; !
;+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!

[SYNCGen2_3.10.16180]
Open1 = SyncMyRide\EA5T-14D546-AUA.CAB
Open2 = SyncMyRide\EA5T-14F657-AG.ZIP
Open3 = SyncMyRide\EA5T-14D546-AVA.CAB
Options = AutoInstall,RenameLst



Can't remember which one I used. You can try either.

Re: navigation

Posted: Mon Feb 18, 2019 12:08 am
by Whip812
lenko wrote:
Sun Feb 17, 2019 10:40 pm
Does your install file look like this:

;+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!
; !
; Installation Directive File !
; !
; USB Installation !
; !
; Microsoft Auto !
; !
;+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!

[SYNCGen2_3.10.16180]
Open1 = SyncMyRide\EA5T-14F657-AG.ZIP
Options = AutoInstall,RenameLst
No how would I access that? Tried to open no file opener can.

Re: navigation

Posted: Mon Feb 18, 2019 4:40 am
by lenko
Open your autoInstall file on the SD card with notepad and write changes to read exactly like the examples I show here and try them one at a time. You might be able to copy my examples and paste them on your USB AutoInstall file. I think it's the longer file (the 2nd).

Your USB stick should only have one SyncMyRide folder (unopened) and the autoinstall.lst file.