Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Car configuration discussions and experience sharing
stundentas
Posts: 15
Joined: Fri Oct 21, 2016 6:09 pm
Vehicle: mustang escape c-max about few years old
Location: Lithuania

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by stundentas » Mon Feb 19, 2018 11:23 am

Hi,

search and you will find it ;)

dz777@tut.by
Posts: 1
Joined: Tue Mar 13, 2018 7:25 pm
Vehicle: ford fusion 1.5 2015

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by dz777@tut.by » Wed Mar 14, 2018 4:10 pm

727-04-01 x*xx xxxx xxxx Tuner Region: 0=NA (North America), 1=GCC, 2=Japan, 3=Europe, 4=Asia Pacific

cuub
Posts: 2
Joined: Sun Feb 04, 2018 9:36 pm
Vehicle: Ford Fusion 2013 2.5L

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by cuub » Wed Mar 14, 2018 5:57 pm

Thanks, but stundentas wrote that it is necessary to set 4 correct digits in APIM for my country. I have not found it for Poland.

marszallek
Posts: 8
Joined: Mon Oct 02, 2017 2:39 pm
Vehicle: Fusion 2017 1,5 EB

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by marszallek » Fri Mar 16, 2018 8:12 am

I was told that country code for Poland is 504C but I changed it in ACM and APIM
I got AF function but still no RDS

marszallek
Posts: 8
Joined: Mon Oct 02, 2017 2:39 pm
Vehicle: Fusion 2017 1,5 EB

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by marszallek » Fri Mar 16, 2018 8:17 am

Also I changed in APIM
7D0-01-01 xxxx xxxx *xzz 2=non RDS Market (NA), 3=RDS Market (EUR,APA,SA)
For RDS
I Got the functions like on the photo but no RDS
Attachments
9FED24AD-EFF8-49A9-88DE-18ABF65F0EF7.jpeg
9FED24AD-EFF8-49A9-88DE-18ABF65F0EF7.jpeg (1007.36 KiB) Viewed 2093 times

marszallek
Posts: 8
Joined: Mon Oct 02, 2017 2:39 pm
Vehicle: Fusion 2017 1,5 EB

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by marszallek » Fri Mar 16, 2018 8:20 am

So here I can change only Radio Text.
Rests options I am not able to change

marszallek
Posts: 8
Joined: Mon Oct 02, 2017 2:39 pm
Vehicle: Fusion 2017 1,5 EB

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by marszallek » Sat Mar 24, 2018 6:40 am

Sorted.
Apparently in new ACM there is some problem when changing tuner ACM 727-04-01 xXxx xxxx xxzz to Europe -3
So or we will put 3 here and get all frequencies (even) but no RDS or we will leave 0 here and we get RDS but no even frequencies.

stundentas
Posts: 15
Joined: Fri Oct 21, 2016 6:09 pm
Vehicle: mustang escape c-max about few years old
Location: Lithuania

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by stundentas » Sun Jun 24, 2018 7:50 pm

cuub wrote:
Wed Mar 14, 2018 5:57 pm
Thanks, but stundentas wrote that it is necessary to set 4 correct digits in APIM for my country. I have not found it for Poland.
oh.
Region code 4c48 - ********
for POLAND TOO !

stundentas
Posts: 15
Joined: Fri Oct 21, 2016 6:09 pm
Vehicle: mustang escape c-max about few years old
Location: Lithuania

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by stundentas » Sun Jun 24, 2018 7:58 pm

marszallek wrote:
Sat Mar 24, 2018 6:40 am
Sorted.
Apparently in new ACM there is some problem when changing tuner ACM 727-04-01 xXxx xxxx xxzz to Europe -3
So or we will put 3 here and get all frequencies (even) but no RDS or we will leave 0 here and we get RDS but no even frequencies.
727-04-01 all these bytes are needed, not just the region code.
About RDS i write before. sometimes need to update ACM. But update you can do if you have the lastest IDS version with DEALER conection.

stundentas
Posts: 15
Joined: Fri Oct 21, 2016 6:09 pm
Vehicle: mustang escape c-max about few years old
Location: Lithuania

Re: Changing radio frequency Ford Fusion 2013

Post by stundentas » Sun Jun 24, 2018 8:03 pm

CeresPL wrote:
Thu Oct 26, 2017 12:54 pm
Hello!
Please help me:
how to change frequency from USA to EU in radio.

Thanks for help.
727-04-01 x*xx xxxx xxxx Tuner Region: 0=NA (North America), 1=GCC, 2=Japan, 3=Europe, 4=Asia Pacific
727-04-01 xxx* xxxx xxxx SDARS Region: 0=unconfigured, 1=U.S., 2=CANADA, 3=no content
727-04-01 xxxx x*xx xxxx SDARS Data Services: 0=unconfigured, 1=Data Services, 2=no Data Services
727-04-01 xxxx xx** **xx Country Code: 5553=U.S., 4341=CANADA

After coding : update ACM to newest sofware version
Update you can do with ford IDS

Post Reply