ADD CLIMATE

Car configuration discussions and experience sharing
metalzone
Posts: 12
Joined: Sat Dec 09, 2017 12:56 pm
Vehicle: Ford Focus, 1.0 Ecoboost, 125Hp, 2017

Re: ADD CLIMATE

Post by metalzone » Mon Feb 24, 2020 8:33 am

arisgardelis wrote:
Wed Feb 19, 2020 2:10 pm
Guys, did anyone see the option to change module settings?
I also struggled changing the number codes in the IPC, and I also had the same problem with the surround sound. But now that Forscan added ready settings, you just have to change the climate from manual to automatic (although your car is equipped with automatic climate, you have to declare it), and you also enable the climate controls. After these settings, the surround sound is still available.
Sorry for not giving exact directions, but it's prety easy to figure it out.
Thanks arisgardelis,
You're right, i did manage to get climate controls on the touch screen and got back the sorround sound option using the drop down menus.

PipsterC
Posts: 2
Joined: Sun Feb 16, 2020 7:47 pm
Vehicle: Ford Mondeo 2.0L Diesel Titanium 2015

Re: ADD CLIMATE

Post by PipsterC » Sun Mar 01, 2020 8:50 pm

I’ve just added Sync 3 from Sync2 to my Mondeo and the climate controls are round the wrong way. They are set for LHD not for RHD so passenger is driver and vice versa. I cannot also switch off the heated steering option on the main screen as I don’t have it.

Any suggestions please?
TIA!

fgarcia
Posts: 4
Joined: Wed Aug 21, 2019 9:26 pm
Vehicle: Focus active MK4

Re: ADD CLIMATE

Post by fgarcia » Mon Mar 02, 2020 9:05 pm

Hi,

it´s possible add climate control on sync 3 screen having manual climate ? in the focus mk4 ...if yes, how ?

thanks

arisgardelis
Posts: 10
Joined: Fri May 04, 2018 10:14 pm
Vehicle: Ford Fiesta Vignale 1.5 TDCi

Re: ADD CLIMATE

Post by arisgardelis » Tue Apr 07, 2020 5:39 pm

fgarcia wrote:
Mon Mar 02, 2020 9:05 pm
Hi,

it´s possible add climate control on sync 3 screen having manual climate ? in the focus mk4 ...if yes, how ?

thanks
I have not tried, but with my experience, you should have electronic climate controls to control the climate through the screen.
An interesting experiment would be to change the controller from manual to electronic, but you should do your research about that. In theory, even the "manual" controllers are controlling the climate "electronically", but due to the hard rotating buttons, they give this limited functionality.
I suggest first to try to add the climate controls in the screen, so you can see by yourself. If it doesn't work, it's only a few clicks from getting it back to factory.
Then if you want to go for the controller change, just do your research. An electronic controller should be around 140-180 euros. So, if you are willing to take a risk, you can buy one and check it. Please note that it may need to be programmed with the VIN of the car, since many modules keep the VIN and some even the mileage of the car.
The only thing that I would be careful in your case, is the need for extra sensors in the car, so they can sense the car temperature.
In any case, it all depends on how much money are you willing to risk and if you have the skills to pull it through.
In my opinion, electronic climate is a bit overrated. I find myself keeping my climate in manual setting, since I've noticed that I didn't have comfortable control and sometimes it was too cold and the next time too hot, although I had my climate at a specific temp and automatic fan speed.
Cheers.

Salva
Posts: 13
Joined: Sun Mar 29, 2020 2:23 pm
Vehicle: Fiesta Vignale, Ecoboost 1L/125hp, My2019

Re: ADD CLIMATE

Post by Salva » Mon May 11, 2020 5:08 pm

I did this on my Fiesta Vignale 2019.
Apim
7D0-04-01 xxxx xxx0 xxxx (2 before modification)
7D0-01-02 xxxx x0xx xxxx (4 before modification)
That works perfect, i have surround option and nav on ipc/small screen distance and directions are goods.

thefelixmk1
Posts: 2
Joined: Sat Apr 25, 2020 5:25 am
Vehicle: mondeo mk5 2.0

Re: ADD CLIMATE

Post by thefelixmk1 » Sun Jun 28, 2020 1:03 pm

Salva wrote:
Mon May 11, 2020 5:08 pm
I did this on my Fiesta Vignale 2019.
Apim
7D0-04-01 xxxx xxx0 xxxx (2 before modification)
7D0-01-02 xxxx x0xx xxxx (4 before modification)
That works perfect, i have surround option and nav on ipc/small screen distance and directions are goods.
hi
this can work with a 2019 Ford Ka+ (EU version)with Automatic Climate Control one zone, I need more to modify to it or add cable from sync module to climate?
thanks

neutron2k
Posts: 37
Joined: Wed May 27, 2020 3:14 pm
Vehicle: Ford Focus MK4 1.0 125 Ecoboost 2018

Re: ADD CLIMATE

Post by neutron2k » Mon Jun 29, 2020 3:23 pm

Out of interest, does the climate screen function with manual AC?

ricardo andres
Posts: 3
Joined: Tue Dec 03, 2019 1:07 pm
Vehicle: ford fiesta 2016

Re: ADD CLIMATE

Post by ricardo andres » Wed Aug 26, 2020 8:28 pm

hi, how can i add weather button on screen sync 3 v3.4 fodr explorer
I would also like stations reminated in even numbers eg: 100.4
thanks for your help

orskflap
Posts: 2
Joined: Wed Aug 26, 2020 9:12 am
Vehicle: Mazda 3 1.6 BL

Re: ADD CLIMATE

Post by orskflap » Thu Aug 27, 2020 4:37 am

Hello. I change the simple AC to full auto climate. Mazda 3 bl 2013. Compressor not working. How change bcm for normal work?

CoD21
Posts: 94
Joined: Wed May 13, 2020 8:56 am
Vehicle: Ford Fiesta MK8

Re: ADD CLIMATE

Post by CoD21 » Thu Aug 27, 2020 8:39 am

Salva wrote:
Mon May 11, 2020 5:08 pm
I did this on my Fiesta Vignale 2019.
Apim
7D0-04-01 xxxx xxx0 xxxx (2 before modification)
7D0-01-02 xxxx x0xx xxxx (4 before modification)
That works perfect, i have surround option and nav on ipc/small screen distance and directions are goods.
do you have the buttons on sync screen? i did that but buttons dont show up

Post Reply