Aftermarket APIM, not working volume buttons

Car configuration discussions and experience sharing
Keithmac
Posts: 166
Joined: Fri Nov 23, 2018 6:51 pm
Vehicle: MK2 Kuga 2l dcti 163 Powershift 2013.

Re: Aftermarket APIM, not working volume buttons

Post by Keithmac »

It could be hardware incompatible, is the new APIM from the same model and model year?.
User avatar
fordsmax471
Posts: 907
Joined: Mon Aug 07, 2017 5:29 pm
Vehicle: Ford S-Max 2.0 TDCi 2017 PowerShift

Re: Aftermarket APIM, not working volume buttons

Post by fordsmax471 »

Balage wrote:
Wed Jun 16, 2021 5:15 pm
I tried everything, if the original file load, the APIM first startup no navigation, and still not working the buttons under the screen,the touch screen buttons working, if change the 7D0-01-02 x4xx xxxx xx, the navigation and climate icons get back and touchscreen buttons ok, but buttons indre the screen still not work.

thanks
if you installed a new APIM module, the battery cable was disconnected before :?:
see pm :!:
FORScan 2.4.3/UCDS 4/Elitebook G6/Win10 pro
Graham17
Posts: 296
Joined: Mon Jun 08, 2020 6:59 pm
Vehicle: Fiesta, 1.0 ecoboost/125/2016 Focus Mk4/125/2019

Re: Aftermarket APIM, not working volume buttons

Post by Graham17 »

Thanks for reply.
I Have always used cyanlabs.net for asbuilt codes for APIM, always been spot on. I understood BCM needed to tell APIM that car was in reverse as no direct connection other then camera. I have tried powering mine both ways 12v ign controlled 12v and from reverse lights. Neither works. On Fiesta mk8 identical kit, if camera not in circuit you got a blank screen when reverse selected. The Focus doesnt change at all when reverse us selected
smartguy69
Posts: 171
Joined: Mon Sep 21, 2020 8:27 pm
Vehicle: Kuga Titanium,2 litre diesel, 150PS, 2015

Re: Aftermarket APIM, not working volume buttons

Post by smartguy69 »

@balage - are we talking about sync 2 or 3. I had assumed sync 2 but on close checking I see you have a 2018 vehicle.

@Graham17 - I think you have posted in the wrong thread.
Graham17
Posts: 296
Joined: Mon Jun 08, 2020 6:59 pm
Vehicle: Fiesta, 1.0 ecoboost/125/2016 Focus Mk4/125/2019

Re: Aftermarket APIM, not working volume buttons

Post by Graham17 »

Oops yes sorry! i have, i will remove it if i can
Thanks
Tried to remove, but just tells me not enough text, when i delete.
Balage
Posts: 5
Joined: Mon Jan 09, 2017 5:58 pm
Vehicle: Ford Tourneo Custom 2018 2.0 Tdci 170LE

Re: Aftermarket APIM, not working volume buttons

Post by Balage »

@Smartguy69

The car is facelift model with sync3.
Post Reply