Search found 8 matches

by Otík
Tue Jun 25, 2019 8:34 am
Forum: Diagnostics and Maintenance using FORScan
Topic: intake pressure/ broken tube
Replies: 3
Views: 289

Re: intake pressure/ broken tube

well I think the same but there are several pipes. Do you have any idea which of then could be broken?
In my case is wet tha pipe with indication 6C646B
by Otík
Tue Jun 25, 2019 5:43 am
Forum: Diagnostics and Maintenance using FORScan
Topic: intake pressure/ broken tube
Replies: 3
Views: 289

intake pressure/ broken tube

Hi, I have Ford Galaxy MK3, MY October 2008, 2.2 TDCi (129kW). About two weeks ago I have indicated a special broom sound from the engine space in revolution about 1000-1500 per min. Together with that fuel consumption increased about 0,5L/100km. Checking what could happen I have inspected: - using ...
by Otík
Tue Jun 05, 2018 4:31 pm
Forum: Configuration and Programming
Topic: automatic activation of parking sensors when slow down
Replies: 1
Views: 649

automatic activation of parking sensors when slow down

Hi, I use forscan with Fordiag module and I have such question: Is it possible to setup the activation of parking sensors during slowing down, e.g when I came to the parking place and want to park my car between two standing vehicles, the sensors will be automatically activated when car slows down u...
by Otík
Fri May 25, 2018 8:17 am
Forum: Diagnostics and Maintenance using FORScan
Topic: Tyre monitor malfunction
Replies: 3
Views: 1372

Re: Tyre monitor malfunction

Yes, I have fixed it. I did reset of the modul controling the TPMS and since that this it is fine. Realised by Fordiag + FORScan through USB cable.
by Otík
Thu Nov 02, 2017 4:45 am
Forum: General and Support forum
Topic: Service Procedures and General Instructions
Replies: 5
Views: 3926

Re: Service Procedures and General Instructions

Problem is there is no DTC in GEM/ BCM about TPMS And system works fine. It happened me after test of PCM through ELM327 wifi connector.
Somewhere I found to disconnect the batery for at last 2-5hrs. So I am going to try it.
by Otík
Mon Oct 30, 2017 5:00 pm
Forum: General and Support forum
Topic: Service Procedures and General Instructions
Replies: 5
Views: 3926

Re: Service Procedures and General Instructions

Hi Zakbelle, how did you reset TPMS ? I have a message "Tyre monitor malfunction" and I do not know how to reset it. Do you have any Idea?
by Otík
Mon Oct 30, 2017 5:18 am
Forum: Diagnostics and Maintenance using FORScan
Topic: Tyre monitor malfunction
Replies: 3
Views: 1372

Tyre monitor malfunction

Hallo, Last Friday I was playing with FORScan together with ELM 327 wifi obd II connector - some chinnese clone. One of procedures I made was testing PCM. Test was fine but since that time I have a warning message "Tyre monitor malfunction". Although this message TPMS is normaly working and the pres...
by Otík
Tue Aug 29, 2017 6:14 pm
Forum: Adapters & Connection
Topic: Any drivers?
Replies: 4
Views: 13683

Re: Any drivers?

hello, I am new here, 1 week ago a bought an ELM327 USB cable, after several problems with connection to ntb with win10Home I found that chip set is CH340. My computer connects to the device but wont connect to the vehicle. There is an error message: " unable to connect to vehicle please make sure t...