Search found 387 matches

by Andyfocus
Thu May 16, 2019 3:20 am
Forum: Diagnostics and Maintenance using FORScan
Topic: How to use PATS Module Initialization function
Replies: 18
Views: 79376

Re: How to use PATS Module Initialization function

all fords made after late 2016 will require ford dealer for pats programming as it requires online access and login details .
same may be true of some early 2016 models depending on producion line changes , only way to know is to use forscan and look for the pats option in the modules list .
by Andyfocus
Mon Mar 25, 2019 1:19 pm
Forum: Configuration and Programming
Topic: Change Unit of TripTotal in IPC Focus III
Replies: 1
Views: 139

Re: Change Unit of TripTotal in IPC Focus III

if it came from a uk titanium check in the ipc unit setting and check if you can change all setting to kph from mph , shouldnt need forscan to do it if its a titanium from uk .i have zetec from uk and can select either mph or kph in the settings menu.
by Andyfocus
Fri Mar 22, 2019 12:21 am
Forum: Configuration and Programming
Topic: 2018 f-150 configuration and programming
Replies: 5
Views: 560

Re: 2018 f-150 configuration and programming

that is the central configuration not the as built data with the address in it . just click what you want to edit then click the edit selected at the bottom left , edit the function then click write , thier is no disconnect because your not connected or doing anything until you have editted somethin...
by Andyfocus
Tue Mar 19, 2019 9:38 pm
Forum: Configuration and Programming
Topic: ELM stopped working
Replies: 5
Views: 160

Re: ELM stopped working

yeah , good luck hope it gets replaced .
by Andyfocus
Tue Mar 19, 2019 9:32 pm
Forum: Configuration and Programming
Topic: ELM stopped working
Replies: 5
Views: 160

Re: ELM stopped working

yeah sounds like some how it has been fried or their is a broken wire some where , not sure how you would be able to fry the chip though ...
by Andyfocus
Tue Mar 19, 2019 9:28 pm
Forum: Configuration and Programming
Topic: ELM stopped working
Replies: 5
Views: 160

Re: ELM stopped working

may be install the drivers for the device ?.....
have you checked device manager is their a yellow box next to it ?
by Andyfocus
Mon Mar 18, 2019 3:59 pm
Forum: Diagnostics and Maintenance using FORScan
Topic: Ford Focus 2013 SASM Calibration SASM CB100:85
Replies: 3
Views: 196

Re: Ford Focus 2013 SASM Calibration SASM CB100:85

take it apart and check for grease ingrees on the pick up wheel or sensor , believe someone had the same problem awhile ago and end up been grease on the pick up wheel after he fitted a new one .

if all is clear and clean then yes the unit probably needs replacing .
by Andyfocus
Mon Mar 18, 2019 3:48 pm
Forum: General and Support forum
Topic: I'm missing some modules
Replies: 5
Views: 420

Re: I'm missing some modules

you sure its not called a GEM / SJB on that model ?
pritty sure it is.....
by Andyfocus
Thu Mar 14, 2019 11:41 am
Forum: Configuration and Programming
Topic: pcm reprogramming
Replies: 1
Views: 336

Re: pcm reprogramming

and for tht one question their is one answer ,
no
by Andyfocus
Wed Mar 13, 2019 6:26 pm
Forum: Diagnostics and Maintenance using FORScan
Topic: BATTERY DRAW
Replies: 4
Views: 389

Re: BATTERY DRAW

sounds like a duff battery , did you check the voltage at the battery with the eninge running to make sure its charging correctly although if used every day and its ok then i would suspect the alternator is charging correctly , the battery draw looks normal for the alarm system to be working correct...