Programming error on 2013 Taurus SHO

Any issues related to FORScan application

Programming error on 2013 Taurus SHO

Postby FiveLeeter918 » Sun Jan 14, 2018 4:50 am

Hey guy! Been lurking a while and finally felt comfortable enough to delve into this. I have a 2013 Ford Taurus SHO PP, 401a. I have a ELM327 hardwired adapter with MS/HS scan switch. Running Windows 7 on my laptop and a registered license.
And
When I log in as COM it boots up, displays all the modules for IPC, Radio, Drivers seat, etc. So i know it works.

However, I am trying to reprogram my IPC using the same codes others on here have used and keep getting an error.

20180111_122443.jpg
20180111_122443.jpg (570.19 KiB) Viewed 614 times


Tried with both switch positions, in MS it hangs up immediately with just the service interrupt, in HS I get both errors.
- Lee

2013 Taurus SHO PP
AWD gauge, EQ presets, Nav in Motion, Double Honk Deactivated, Signal Flash increased to 5, Engine hours enabled, DRLs enabled
FiveLeeter918
 
Posts: 25
Joined: Wed Nov 01, 2017 5:26 pm
Location: Tulsa, OK
Vehicle: 2013 Ford Taurus SHO

Re: Programming error on 2013 Taurus SHO

Postby denbo » Sun Jan 14, 2018 12:02 pm

Do you have the extended license?
denbo
 
Posts: 134
Joined: Mon Feb 06, 2017 3:00 pm
Vehicle: ford focus 16 zetec

Re: Programming error on 2013 Taurus SHO

Postby FiveLeeter918 » Sun Jan 14, 2018 1:28 pm

Yes I do, it shows good until March in the settings.
- Lee

2013 Taurus SHO PP
AWD gauge, EQ presets, Nav in Motion, Double Honk Deactivated, Signal Flash increased to 5, Engine hours enabled, DRLs enabled
FiveLeeter918
 
Posts: 25
Joined: Wed Nov 01, 2017 5:26 pm
Location: Tulsa, OK
Vehicle: 2013 Ford Taurus SHO

Re: Programming error on 2013 Taurus SHO

Postby denbo » Mon Jan 15, 2018 8:20 pm

How can you have a 2 month license lasting until march? But anyway back on topic, Have you got battery back up or charger connected, voltage is critical.
denbo
 
Posts: 134
Joined: Mon Feb 06, 2017 3:00 pm
Vehicle: ford focus 16 zetec

Re: Programming error on 2013 Taurus SHO

Postby FiveLeeter918 » Mon Jan 15, 2018 8:22 pm

I just got it last week, and I guess because it's 60 days and with February being short a few days it doesn't expire until March 2nd.

My battery is good, and I've gotten the same message no matter if the key is off, key is on, or engine is running.
- Lee

2013 Taurus SHO PP
AWD gauge, EQ presets, Nav in Motion, Double Honk Deactivated, Signal Flash increased to 5, Engine hours enabled, DRLs enabled
FiveLeeter918
 
Posts: 25
Joined: Wed Nov 01, 2017 5:26 pm
Location: Tulsa, OK
Vehicle: 2013 Ford Taurus SHO

Re: Programming error on 2013 Taurus SHO

Postby FiveLeeter918 » Tue Jan 16, 2018 2:15 am

Programming while engine running got her done. Sweet.
- Lee

2013 Taurus SHO PP
AWD gauge, EQ presets, Nav in Motion, Double Honk Deactivated, Signal Flash increased to 5, Engine hours enabled, DRLs enabled
FiveLeeter918
 
Posts: 25
Joined: Wed Nov 01, 2017 5:26 pm
Location: Tulsa, OK
Vehicle: 2013 Ford Taurus SHO

Re: Programming error on 2013 Taurus SHO

Postby Buzz360 » Tue Apr 17, 2018 8:01 pm

Does anyone have a list of all the codes and what not for the 2013 Ford Taurus SHO?
Buzz360
 
Posts: 2
Joined: Mon Apr 16, 2018 10:37 pm
Vehicle: 2013 ford taurus SHO


Return to General and Support forum

Who is online

Users browsing this forum: erminsa and 15 guests